Backlinks

Backlinks zijn verwijzingen van de ene website naar de andere. Deze backlinks worden vaak in een andere kleur weergegeven en zijn onderstreept. Het klikken op een backlink zorgt ervoor dat de internet gebruiker naar die betreffende website gaat. De tekst bij een backlink hoeft overigens niet het exacte webadres te zijn. Elke tekst kan gebruikt worden voor een backlink.

 

Veel backlinks hebben naar uw website bepaald ook hoe hoog u scoort in zoekmachines als Google. Hierdoor zijn er veel ‘linkfarms’ ontstaan. Dit zijn websites die (bijna) volledig bestaan uit backlinks naar andere websites. U kunt hier dan tegen betaling uw website laten plaatsen. Vaak kan je dan in één keer 500 backlinks naar uw website kopen. Deze praktijk wordt tegenwoordig bestraft door Google. Google spoort deze linksfarms op een als uw website hierop te vinden is wordt u juist lager in de zoekresultaten gescoord.

 

De kwaliteit van een backlink is belangrijk. Eén van de factoren van deze kwaliteit is de reputatie van de website waar de backlink op geplaatst is. Een backlink in een informatief en waardevol artikel op een betrouwbare website levert u wel degelijk iets op. Bij het laten maken van een website moet hier zorgvuldig naar worden gekeken.